Trei culori ~ Ciprian Porumbescu

Trei culori cunosc pe lume
Ce le ţin ca sfânt odor,
Sunt culori de-un vechi renume
Amintind de-un brav popor.

Cât pe cer şi cât pe lume,
Vor fi aste trei culori,
Vom avea un falnic nume,
Şi un falnic viitor.

Roşu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Şi-albastru-al nostru cer.

Multe secole luptară
Bravi şi ne-nfricaţi eroi
Liberi să trăim în ţară
Ziditori ai lumii noi.

Iar când fraţilor m-oi duce
De la voi şi-o fi să mor
Pe mormânt atunci să-mi puneţi
Mândrul nostru tricolor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (68 votes, average: 3.97 out of 5)
Loading...
trei culori, poezie - steagul romanesc, rosu, galbe si albastru

59 Comentarii

 1. cel mai tare imn posibil, cel actual e..facut fara cap, ca sa nu mai zic, ca 80% dintre romani fac, confuzie si nu stiu cine l-a scris 🙂

 2. poate ca majoritatea asociaza Tricolorul cu perioada comunismulu.. Pacat.. Ne cam destaptam de 20 de ani. Zii de zii, ora de ora si tot in urma suntem..

 3. Desteapta-te Romane are versuri frumoase si patriotice, dar e prea lung pt un imn(80 % cred ca nu stiu nici cele 4 strofe, de aceea nu s-au desteptat prea multi ), trei culori e simplu , mesaj inaltator, usor de memorat, asa trebuie sa fie dupa parerea mea un imn.
  PS. Pt viitorii carcotasi : stiu cele 4 strofe din Desteapta-te Romane, dar nu toate 11

  1. dane, ai dreptate. plus linia melodica mai simpla-mai usor de cantat de catre toti afonii. dar fiindca l-a ales ceausescu care i-a schimbat versurile(l-am urat si pentru asta) n-a mai fost bun. si pentru ca lui iliescu ii era egal. el personal, cred, ar fi preferat la cu “infratit fi-va al nostru popor cu poporul sovietic eliberator”.

 4. Pingback: Au fost odata Trei culori - ByREV
 5. Foarte frumos… nu am ce spune… Nici nu stiu daca sa spun ca acesta sau ‘Desteapta-te, romane!’ este mai frumos. Totusi, frumoase cantece avem noi, romanii!

  1. asta asa e,in privinta la mulye lucruri suntem poate pe scara cea mai joasa,insa in privinta dansului,cantecului si bunavoiei suntem pe cea mai inalta,asa trebuie sa fii…optimist si in cea mai grea situatie,si,cam asa suntem noi,romanii,facem haz de necaz aproape oricand!in concluzie,suntem cel mai bun popor!

 6. este jenant…are trei cuvinte 🙂 nu are nici o semnificatie…de oameni analfabeti…varza…prefer “desteapta-te romane” este motivant si plin de semnificatie!

 7. ESTE CEL MAI FRUMOS IMN DIN LUME!MULTE MAI FAIN,COOL,FRUMOS,ETC. DECAT “DESTEAPTAT-E ROMANE!” MIE IMNUL ACTUAL MI SE PARE NASPA!NE-AM MANDRI MAI MULT CU IMNUL ASTA VECHI,CARE MAI ESTE SI PATRIOTIC!!

 8. Pingback: cabral.ro » Stiu ca pentru unii e jenant…
 9. Cel mai frumos imn pe care la avut vreodata Romania. Era frumos sa fi ramas imnul nostru. Trebuia doar scoasa strofa adaugata de comunisti.
  M am saturat de imnul actual de perdantzi. Mereu ne trezim din mortzi.

Adauga un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.